Een sympathiek en gezellig bruin café met professionele bediening. Ontspanning, effe weg van al die drukte na het werk. In onze ruime bierkaart vindt u zeker een biertje dat in jouw smaak valt.

Op onze bierkaart staan steeds een 40 à 50 bieren, dit varieert constant. Ze hebben steeds een goede stevig afdronk, een mooie presentatie, een sterk verhaal of zijn gewoon een vaste waarde.

Ook in onze kleine snackkaart staat één en ander lekkers. Specialiteit van het huis zijn zeker onze escargots (Wulken), die wij op al oude wijze bereiden en serveren als op “Brussel foor”.

Kortom een ideale plaats om tot rust te komen en van een beter biertje te genieten tijdens ’t nuttigen van een kleine snack of het lezen van je favoriete dag- of weekblad, waar wij ook in voorzien.

Een ruime parking voor de deur maakt het hier ideaal om grote groepen te ontvangen.
Op zondagvoormiddag doet deze ruime parking dienst als marktplein!
Op zonnige dagen voorzien wij een ruim terras.

Trappistenbier

Of kortweg trappist, is bier dat door trappisten, monniken van de orde der cisterciënzers, wordt gebrouwen. Het is dus geen biersoort, zoals vaak wordt gedacht, maar een omschrijving van de herkomst. De naam "trappist" is afgeleid van de Franse abdij waaraan de trappistenorde zijn naam ontleent: abdij Notre-Dame de la Grande Trappe.

Volgens de regels van de Internationale Vereniging Trappist (IVT) zijn de voorwaarden om de naam "trappist" en het bijbehorende logo "Authentic Trappist Product" te mogen dragen de volgende:

  1. Het product moet binnen de muren van de abdij worden geproduceerd.
  2. Het product moet door of onder toezicht van de kloostergemeenschap worden geproduceerd en de exploitatie moet ondergeschikt zijn aan het klooster.
  3. De opbrengsten moeten worden gebruikt voor het levensonderhoud van de monniken en voor het onderhoud van het klooster. Wat overblijft, moet aan sociale werken en goede doelen worden besteed.

Er zijn momenteel wereldwijd 11 trappistenbrouwerijen: zes in België, twee in Nederland, één in Oostenrijk, één in de Verenigde Staten en één in Italië.

Wij hebben constant 8 Belgische trappisten op stock.

Westmalle Trippel

9,5% alc, 33cl en blond

Is een helder, goudgeel trappistenbier. Het langzame brouwproces en de nagisting op fles leveren een complex bier op, met een fruitige geur van rijpe banaan en een mooie, genuanceerde hopneus. De zachte en romige smaak, met een bittere toets gedragen door het fruitaroma, heeft veel finesse en elegantie. Geniet ook na van de heerlijk lange en droge afdronk. Westmalle

Chimay Blauw

9% alc, 33cl en donker

Chimay Blauw De Blauwe Chimay is een donker bier met een krachtig aroma en een complexe smaak die met de jaren beter wordt. Het bier heeft een geur van fijne kruiden. De afdronk is relatief droog met een toets van karamel.

Chimay Wit

8% alc, 33cl en blond

De Chimay Tripel heeft een goudgele kleur en koppelt zachtheid aan bitterheid in een zeldzaam evenwicht. Geur van verse hop en gist. Het schuim is stevig en smeuïg. De aromas zijn fruitig: muskaat- of rozijnachtige toets, afkomstig van de hop. Chimay Wit

Chimay Rood

7% alc, 33cl en koper

Chimay Rood De Rode Chimay is het oudste bier van Chimay. Het heeft een mooie koperkleur en een fruitige en zachte smaak, die dit bruin bier bijzonder lekker maken. De smaak van het bier is zijdeachtig met een lichte toets bitterheid.

Orval

6,6% alc, 33cl en donker

Orval is een bier van hoge gisting en lange lagering. Op die manier krijgt het zijn complex-fruitige karakter en die subtiele harmonie tussen volrond en bitter. Sinds 1931 dankt het bier van Orval zijn onvergelijkbare smaak vooral aan de kwaliteit van het water, de hop en de gisten die gebruikt worden. Orval wordt gebrouwen met bepaalde, sterk aromatische hopvariëteiten, die geselecteerd werden door de allereerste meester-brouwer van Orval, die uit Beieren afkomstig was. Orval0

Rochefort 6

7,5% alc, 33cl en donker

Rochefort 6 Rochefort 6 is van de 3 trappisten van de abdij Notre Dame de Saint-Rémy het zachtste en meest droge bier. Rochefort 6 is altijd moeilijk te krijgen. Op de kaart van vele horecazaken staat deze “6” er niet op.

De kleur van de 6 neigt naar koper voor mij is het eerder donkeramber tot roodbruin, met een mooie dikker romige, gebroken-witte schuimkraag. Aroma is beetje zoet, gist, moutig en fruitig, zelfs in de verte een alcoholtoets waar te nemen.

Rochefort 8

9,2% alc, 33cl en donker

De 8 bedraagt ong. 60% van de brouwerij productie en heeft 9,2 % vol. alc. Meteen ook de jongste, hij werd pas voor het eerst gebrouwen in 1954 ter gelegenheid van een grote klant en kreeg toen de naam Special mee. Dit bier heeft een mooie roodbruine kleur met stevige -tussen wit en crèmekleurige schuimkraag. De geur is complex. Kruiden, fruitig en zelfs een beetje bitter. Rozijntjes en een dosis alcohol. De smaak is lichtjes zoet en vlokjes kruiden. De alcohol en donkere fruittoetsen zijn mooi in evenwicht. Lichtzoet en beetje droog en vooral toch de nodige dosis bitter in de afdronk. Rochefort 8

Rochefort 10

11,3% alc, 33cl en donker

Rochefort 10 Momenteel nog steeds het sterkste Belgische Trappistenbier. Gebrouwen met: gerstemout, zetmeel van graan, suiker, gist, hop, bronwater. Zeer donkerbruin, met wolkig beige tot lichtbruin kleurige schuimkraag. In de neus krijgen we gebrande mout, mooi fruitig, alcoholtoets en zoethout. Zeer zacht van smaak, vol, fruitig, met zoet- & bitterheid zeer mooi in balans, warm gevoel van de alcohol, kortom: dit is een écht meesterwerk. Een biertje dat ons van binnenuit verwarmt. Eigenlijk een echt winterbier!

Café - Feestzaal 't Wiel